Warzone przez Browar Żywiec. Jedno z trzech piw, które pojawiły się na rynku w marcu 2014 roku. Jedno z nich ma zostać wybrane przez konsumentów w głosowaniu, jako te najlepsze, które zagości na stałe w ofercie browaru. Ostatni raz browar Żywiec warzył piwo marcowe w roku 1980. Proponowana temperatura serwowania to przedział pomiędzy 6-8°C. W składzie piwa wymieniony słód monachijski, natomiast brak informacji o rodzaju chmielu. Barwa bursztynowa z rubinowymi refleksami, klarowna. Piana przy nalewaniu obfita, zwarta, biała. Tworzą ją średnie pęcherze. Opadała w średnim tempie, po pewnym czasie został podziurawiony kożuch utrzymujący się do końca degustacji. Zapach bardzo delikatny, możliwe do wyłapania nuty słodowe oraz w mniejszym stopniu karmelowe z palonymi karmelowe. W smaku natomiast wyczuć można na pierwszym planie słód, po chwili ukazuje się lekka nuta palona oraz karmel. Wysycenie średnio-wysokie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
K1
jover
Gość
GENzo