Piwo Żywiec od momentu powstania w 1856 r. jest warzone stale i niezmiennie w tym samym miejscu – browarze w Żywcu. Najsłynniejsze polskie piwo typu pilzneńskiego. Absolutna klasyka gatunku i idealne połączenie tradycji z nowoczesnością.
Dodał:
admin - 2010-06-18 13:29:20
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Gość
'opcja antypolska'-przeciez to piwo produkuje euro koncern gdzie podobnie moze smakowac ich wyrob w innym kraju pod inna etykieta
Gość
Hambercios
Gość
JackSpeed
Gość
Gość
JackSpeed
czerstwabulka
ZAPACH: mało wyrazisty i do tego jeszcze charakterystyczne dla Żywców takie trochę mokre zboże
SMAK: w głównej mierze słód, nagazowanie spore, jakaś jest goryczka nawet, większych wad nie czuję, w miarę pełne
PODSUMOWANIE: Jest to zwyczajne jasne piwo, po które się sięga jak się chce człowiek napić zwyczajnego jasnego piwa. Po za tym specyficznym mokrym zbożem w aromacie, to tu nie ma w mojej opinii nic szczególnie złego. Ja tam nawet umiarkowanie lubię to piwo zwłaszcza takie z kija wypite w jakimś barze na starym mieście. Może nie jest to od razu wybitne piwo, ale przesadą jest dla mnie nazywać je niezdatnym do spożycia i obrzydliwym. Chociaż no dla małolatów przyzwyczajonych do chemicznych somerków faktycznie się takie może wydawać.
Gość