Historyczne, pierwsze, nowofalowe piwo z grupy Żywiec. Charakteryzuje się o dziwo mocnym kwiatowym aromatem i smakiem. Nowy wariant to intensywnie chmielowe piwo z wyczuwalną nutą cytrusową. Swój aromat i smak zawdzięcza zastosowaniu pięciu odmian chmielu oraz warzeniu w otwartych kadziach.
Receptura piwa APA jest dziełem mistrzów Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy od pokoleń pracują w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie.
Piwo jasne, pasteryzowane
Składniki: woda, słody (Monachijski, Pszeniczny, Karmelowy), chmiele (Chinook, Citra, Amarillo, Magnum, Centennial)
Zalecana temperatura serwowania: 9-11°C
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 500 ml.
Dodał:
Esteban - 2014-10-30 10:34:32
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
dart
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Inne niż kiedyś. Jak na koncerniaka może się podobać to co mam.
Sama kompozycja smakowa zupełnie nieoczywista. Któryś z nowych chmielu takie dziwne smaki dawał ale też nie sądzę żeby w ż wpadały na półkę żabki jakieś eksperymenty.
Można bezpiecznie pić ;)