Od września 2011r. na półki sklepowe trafił Żubr Ciemnozłoty. Złożoność jego bukietu jest wynikiem wyższej zawartości ekstraktu oraz czasu fermentacji i dojrzewania. Smak Żubra Ciemnozłotego przywołuje ciepłe aromaty karmelu i toffi uzupełnione świeżym zapachem jasnego słodu jęczmiennego. Dzięki tej kompozycji bukiet nie jest jednowymiarowo słodki, jest za to doskonałą kompozycją słodkich nut karmelowych i bardziej
wytrawnych słodowych. Zapach ciemnego leśnego miodu współgrający z akordami alkoholu sprawia, że Żubr Ciemnozłoty jest doskonały na chłodne wieczory. W grudniu 2012 roku Kompania Piwowarska wprowadza do sprzedaży nową wersję piwa Żubr Ciemnozłoty. Poziom alkoholu zmniejszono w nim do 6,5%, a poziom ekstraktu do 13,6%. Nowa, bogatsza receptura Żubra Ciemnozłotego powstała w oparciu o dokładne badania preferencji polskich miłośników piwa. Firma podkreśla, że aż trzy czwarte piw wypijanych przez Polaków to lagery, a prawie jedna piąta to piwa mocne, natomiast Żubr Ciemnozłoty plasuje się między tymi kategoriami.
Dodał:
admin - 2011-09-09 09:00:06
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Amciakpiwosz