Zlatý Bažant Radler Citrón Baza Mäta
Zlatý Bažant Radler Citrón Baza Mäta
Zlatý Bažant Radler Citrón Baza Mäta
% alk. 1.9
Blg 10.7
brak koduaddbarcode

Mieszany napój alkoholowy - połączenie piwa Zlatý Bažant (Złoty Bażant) z sokiem z cytryny, mięty i kwiatu bzu. Idealna propozycja na letnie dni.
Dodał: matekrolik - 2016-03-24 15:52:23

oceny Oceny

Użytkownicy 7,2 / ilość: 5
Goście 8,91 / ilość: 11
średnia 8,38/10 / ilość: 16

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Shinodin
starstarstarstarstar

2017-03-05 10:08:36
Piana biała drobnoziarnista, momentalnie dziurawiąca się po przelaniu piwa z puszki do szkła i nie pozostająca już pod zupełnie żadną postacią, lacing w związku z tym zerowy. Barwa jaśniejsza słomkowa, ładnie przejrzyste i klarowne, brak widocznych śladów zmętnienia. W zapachu na pierwszy plan wysuwa się mięta, dalej cytrusowe akcenty i lekka baza słodowa. W smaku również dominuje mięta, cytryna jest tylko tłem, piwo jest słodkie, a kontra kwaskowa słaba, słodowe klimaty przypominają, że znajdują się jakiej procenty, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Pite w wersji puszkowej więc nie ocenię kapsla ani etykiety, a sama puszka ładnie wykonana graficznie, ze smakiem. Warka 11.03.2017. Zdecydowanie bardziej smakował mi zwykły cytrynowy Zlaty Bazant, dodatek mięty nie powoduje wcale większego orzeźwienia, a wręcz "przymula" trochę smak, gdyż w tym momencie zanika praktycznie cała kwaskowość tego wyrobu. Pachnie lepiej niż smakuje. 6 to moja ocena.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 6 )
awatar
matekrolik
starstarstarstar

2015-02-02 00:25:11
Najlepszy radler jaki piłem ;) Niespotykany w Polsce smak, różni się znacząco od cytrynowych czy grapefruitowych radlerów, które są za słodkie. Tutaj mięta dodaje fajnej kontry. Polecam!
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 4 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010