Farmhouse Ale w najczystszej postaci, dzikie a jednocześnie spokojne, spontaniczne choć okiełznane. Przepełnione smakiem i zapachem, pieszczące zmysły jak w „Malinowym chruśniaku” Leśmiana. Nietknięte postępem, czyste i dziewicze niczym morgi Józefa Ślimaka z „Placówki” Prusa. Tradycyjne, domowe piwo przywołujące skojarzenia spokojnych wiosek Beneluxu, gdzie czas biegnie swoim rytmem. Spróbuj interpretacji zwycięskiej pary piwowarów w Konkursie Piw Pracowniczych.
Składniki: woda, słód jęczmienny (pilzneński, Carared, zakwaszający), słód pszeniczny, owoce maliny, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 18
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Orzelek
Aromat: świeżo zerwane maliny, malinowa słodycz; wszystko na dużej intensywności.
Smak: O ile w aromacie malin jest pełno, to w smaku się schowały. W smaku jest kwaśne (skojarzenia w kierunku agrestu); czuć też odrobinę dzikości, drożdży.
O ile aromat rzeczywiście kojarzy się z \"Malinowym chruśniakiem\", to w smaku wychodzi typowy kwas (bez owoców, ale ze szczyptą dzikości).