Uwarzone w kooperacji przez Browar Zakładowy i Pracownię Piwa.
Lublin wita Kraków! Naszych przyjaciół z Pracownia Piwa raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Zapewne wiecie też, że Wniosek, Sokowirówka czy Wujek z Ameryki powstały na sprzęcie na którym kiedyś krakowska ekipa uwarzyła pierwsze Dwa Smoki, Hey Now czy Hadrę. Pod koniec lipca przyszedł czas na małą podróż sentymentalną. Wizyta Gospodarska Pracowni w Zakładowym!
Zamieszaliśmy w kotle. Do naszego kooperacyjnego porteru wpadło 60 kilogramów moreli.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód (jęczmienny, pszeniczny), chmiel Puławski, dodatki (Morele), drożdże S04.
Premiera podczas Lubelskich Targów Piw Rzemieślniczych (23-24 października).
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny