Zakładowy Po Robocie 16°
Zakładowy Po Robocie 16°
Zakładowy Po Robocie 16°
% alk. 6.6
Blg 16.0
IBU 42
brak koduaddbarcode

Piwo uwarzone przez Browar Zakładowy z Poniatowej (województwo lubelskie). Jego premiera odbyła się 1 kwietnia 2016 roku.

Piwo nachmielone polskimi odmianami: Iunga oraz Sybilla z upraw Polish Hops Pawła Piłata. O aromacie whisky z nutami wędzonych owoców. W zasypie ponad 50 proc. słodów wędzonych. W smaku wytrawne lecz treściwe z nutami gorzkiej czekolady oraz wędzonych owoców. Przyjemne w odbiorze, o umiarkowanej goryczce.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Jęczmienny, Pszeniczny), chmiele (Sybilla, Iunga), drożdże (US-05)
Zalecana temperatura serwowania: 10-13°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Dodał: piwosz92 - 2016-03-24 00:55:54

oceny Oceny

Użytkownicy 7,6 / ilość: 5
Goście 7 / ilość: 6
średnia 7,27/10 / ilość: 11

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Stacher93
moderatorstarstarstarstarstar

2017-02-04 15:09:47
Jestem zaskoczony, bo okazuję się, że piłem już to piwo w sierpniu. Dałbym sobie uciąć rękę, że nigdy wcześniej go nie próbowałem. W każdym razie jest to kolejne dobre piwo z tego browaru. Przyjemny porter z domieszką wyrazistej, torfowej wędzonki, która była intensywna i przyjemnie się komponowała ze słodkimi i palonymi posmakami porteru.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2016-04-15 11:17:25
Lubię piwo, nie pijam tylko koncerniaków, piłem sporo różnych piw ale to chyba jedno z niewielu piw których nie dopiłem..... odbija się wędzoną(przypaloną) kiełbasą... wypicie tego na kacu gwarantuje szybki zwrot zawartości żołądka.
Piwo raczej dla koneserów.
awatar
Gość
awatar
Gość

2016-04-09 01:18:40
Po robocie - Wędzony Porter - Browar Zakładowy --->

ekstrakt - 16%
alk - 6,6%
IBU ~ 42

Zapach - Wytrawny i wędzony, przypomina zdecydowanie ser - oscypka. Trudno coś napisać więcej o aromacie, poza tym, że jest wybitnie intensywny. Może dodatkowo to, że wyczuwalne jest trochę słodów. Dość oryginalny. Ocena - 7,5/10.

Barwa - Ciemnobrązowa, klarowne.

Piana - Gęsta, puszysta, praktycznie nie opada - koloru kawy z nieznaczną domieszką mleka. Zostawia bardzo wyraźny ślad na szkle.

Smak - Zdecydowanie wędzony, serowy, palony, słonawy. Bardzo oryginalny, ale nie zachwycający. Tak, jakby ktoś rozpuścił w piwie oscypka. Wyczuwalna goryczka. Nie wiem dlaczego, ale na myśl przyszło mi to, że jeśliby w smaku występowała słodka borówka, to byłoby idealnie - może dlatego, że uwielbiam smak grilowanego oscypka z borówkami, ale ich zwyczajnie brakuje tutaj. Nie mniej jest bardzo ciekawie i do tej pory nie spotkałem piwa o takim posmaku. Ocena 7,9/10.

Ocena ogólna - 7,8/10.

Bardzo ciekawe w smaku piwo dla koneserów sera wędzonego. Brakuje jednak nieco słodkich nut, które by stanowiły ciekawe uzupełnienie tego wytrawnego i wędzonego trunku.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010