Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Ruby Porto.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny