Piwo uwarzone przez Browar Zakładowy z Poniatowej (województwo lubelskie).
500% NORMY – podwójne czarne IPA
Panie i Panowie, miło nam ogłosić, że w Zakładowym stuknęło 500 warek! Znacie nas i wiecie, że najchętniej takie jubileusze świętujemy piwem. Noo ewentualnie Jagermeisterem. Tym razem będzie ciemno, mocno i ze zdrową dawką chmielu. Nadciąga podwójne czarne IPA.
Premiera w sobotę, 2 marca! Bawimy się do rana na 3. Urodzinach Browaru Zakładowego. Zapraszamy!
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pilzneński, Pale chocolate, Carafa special II, Carafa special III, Wheat chocolate), chmiel (Columbus, Simcoe, Chinook), drożdże (US-05)
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: z butelki był jednocześnie koźlakowy i owocowy, ze szkła pachnie bardzo intensywną gałką muszkatołową, pieprzem, igliwiem, po ogrzaniu znów jakby koźlakiem, czyli melanoidynowo
Smak: w smaku też jest ta gałka. Nie wiem jak tare jest to piwo, kupiłem je niedawno, warka nr 6 do 27.03.2022 i trochę tak jakby chmiele stąd wybyły, albo było tak dziwnie nachmielone, że czuć mega żywice, gałkę muszkatołową i pieprz, jakaś nuta cytrynowa, ale bardziej skórki/albedo cytryny goryczka łodygowa, zalegająca. 3/4 posmaku tego piwa to jest goryczka, tam spod niej próbuje wyzierać jakiś biały owoc, coś śmietankowego, może i mięta, ale nie ma szans. Samo piwo jest skrzyzowaniem palonego stouta, kawowego, ale to raczej kawa zbożowa i koźlaka, z dużą ilością melanoidyn. Szczerze to nie robi na mnie wrażenia. 1000% to było przełamanie Black IPA jakiej nie lubię, a to jest właśnie Black IPA jakiej nie lubię, czyli po prostu nachmielony stout, a nie IPA.
Jacelinho
Shinodin
partacz