Piwo produkowane przez browar o tej samej nazwie, jest jednym z najpopularniejszych lagerów w Bułgarii. Zagorka jest pełnym łagodnie chmielonym pilznerem z 5% zawartością alkoholu. Kilka lat temu cena piwa wynosiła 1 euro za 1,5 litrową butelkę.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Borsuk77
Wygląd - kolor ciemniejszej słomki, średnie wysycenie, klarowne, piana całkiem wysoka (gęsta), ale znika zaskakująco szybko właściwie do zera. Smak - czuć chmielową goryczkę (wyższą niż w polskich koncernowych lagerach - taki obstawiam na 20-24 IBU), do tego słodowa kontra; są i nuty maślane (poza tym czysty profil).
Całość pije się całkiem przyjemnie; diacetyl jest w takim natężeniu, że piwo może przypaść do gustu osobom, które lubią jego obecność w czeskich piwach. Ogólnie Zagorka może przypominać co poniektóre czeskie dwunastki; jest tylko od nich jaśniejsza.
Gość
Gość