Sour Ale z agrestem. Owocowe, lekko kwaśne, z niską goryczką. Agrest to owoc ceniony od stuleci. Smaczny, z kwaśą skórką, słodki w środku. Ma wiele składników odżywczych, minerałów,witamin. Do piwa górnej fermentacji dodaliśmy naturalny sok z agrestu. Powstało piwo owocowe, rześkie, smakowite.
Dodał:
rewo - 2022-09-03 14:02:07
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Amciakpiwosz
Orzelek
Aromat: kiwi, agrest, trawa cytrynowa, maślane herbatniki.
Smak: skórka cytryny, kwaśne owoce (agrest, biała porzeczka); kwaśność na niskim poziomie.
Piwo o wiele smaczniejsze niż agrestowy kwas z Maryensztadta, przede wszystkim ze względu na mniejszą kwasowość.