Wrężel Wild Wine BA
Wrężel Wild Wine BA
Wrężel Wild Wine BA
% alk. 10.8
Blg 24.5
5904730465953addbarcode

Sześć szczepów dzikich drożdży. Rok Leżakowania. Użyliśmy dębowych beczek po Niemieckim Slyrs i po szkockim Bowmore - zrobiliśmy z nich blend. Nietuzinkowe doznania.
Mocne, esencjonalne, rozgrzewające piwo z dzikimi akcentami.

Składniki: woda; słody jęczmienne: Pilzneński; słody pszeniczne: Pszeniczny jasny; Płatki błyskawiczne: owsiane; chmiel amerykański - Columbus; drożdże: US-05, WLP4637 Amalgamation - Brett Super Blend

Temperatura serwowania: +10°C do +14°C
Dodał: jacelinho - 2021-01-30 20:39:38

oceny Oceny

Użytkownicy 8,78 / ilość: 9
Goście 0 / ilość: 0
średnia8,78 / ilość: 9

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
DrunkHrvat
starstarstarstarstar
2023-10-14 19:34:33
Barwa głęboko wiśniowa, wyraźnie zmętniona. Piany praktycznie brak. W aromacie mocno owocowe, wiśnia, rodzynki ale też zielone jabłko. W smaku bardzo złożone. Wiśnia, kwaskowe jabłko, rodzynki, ale też delikatnie melanoidyny, skórka chleba razowego oraz drożdże. Beczka jest lekko wyczuwalna. Alkohol ukryty bardzo dobrze. Dobrze że kupiłem większą ilość, poleżą w piwnicy i dojrzeją. Generalnie to tak jak napisał SoupDog, degustacyjny sztos.
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 10, wygląd: 9 )
awatar
ArdianK
starstarstarstarstar
2023-03-10 20:20:08
Jest dziko, jest ciekawie. Wiśnia i wino jęczmienne. Niezły degustacyjny browarek.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 8 )
awatar
SoupDog
starstarstarstarstar
2023-02-13 11:00:39
Kolor zbliżony do brązowego paska, który widzicie u góry tej strony. Piany nie ma, gdyż wysycenie niskie. Trunek jest mętny i gęsty, drożdżowy przypomina sok jabłkowy tłoczony. W smaku grejpfrut z cytryną i jabłko antonówka oraz drożdże - Wrężel Wild Wine jest kwaśne i wytrawne. Zwykle barley wine jest ekstraktem piwnym zebranym z kadzi, a tutaj, dzięki zastosowaniu dzikich drożdży powstało nie piwo, ale prawdziwe wino z jęczmienia. Trunek przypomina domowe wina owocowe. Nie jest to alkohol sesyjny, ale na pewno sztos degustacyjny. Warto spróbować.
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 9, wygląd: 10 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.