Oddajemy w wasze ręce piwo które nie bez przyczyny nazywane jest Czarnym Złotem!
Bogaty, głęboki, kompleksowy i intensywny, nieprzejrzyście czarny, zniewalający, bezkompromisowy!
Imperialny Stout z płatkami dębowymi Whisky - Daj się zniewolić i pozwól mu zmiażdżyć Twoje kubki smakowe!
Skład: woda; słody jęczmienne: Pale Ale, Monachijski I, Czekoladowy, Special W®, Carafa Typ III®, Karmelowy 300, Barwiący; dodatki: płatki jęczmienne, płatki owsiane; chmiele: Chinook,
centennial, Columbus; drożdże: S-04.
Temperatura serwowania: 10-14°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
ArdianK
Shinodin
Lukasz
Pierwszy Imperialny Stout z jakim mam do czynienia. Barwa czarna. Nieprzejrzyste. Piana niewysoka, kremowa, drobnoziarnista. Pozostaje z czasem niewielka warstwa z pierścieniem oraz wyraźny na szkle lacing. W zapachu przypomina mi wędzone portery, jednak tutaj wyczuwalne są już nuty alkoholowe.
W smaku kawa, paloność, alkohol. Z tym, że jest to nuta alkoholowa, która jest przyjemna, grzejącą przełyk. Goryczka dość wysoka, zalegająca. Wysycenie niskie.
Piwo nawet fajne, ale cena 19,20zł wydaje mi się lekką przesadą.
prisoner