Uwarzone przez restauracyjny Browar Widawa - Gospoda Pod Czarnym Kurem we współpracy ze znanym piwnym blogerem Tomaszem Kopyrą. Gospoda Pod Czarnym Kurem, w której znajduje się browar mieści się w miejscowości Chrząstawa Mała w województwie dolnośląskim. Browar ten został otwarty w roku 2012, restauracja miała otwarcie już w roku 2004. Założycielem browaru, głównym piwowarem i szefem kuchni w restauracji jest Wojciech Frączyk. Browar Widawa często warzy piwa we współpracy ze znanym blogerem piwnym Tomaszem Kopyrą. Już jakiś czas temu Kangaroo pojawił się jako Single Hop Galaxy, teraz jednak uwarzono wersję Southern Pacific. Piwo zostało nachmielone odmianami australijskimi oraz nowozelandzkimi.
Piwo bursztynowe, górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel (Galaxy, Vic Secret, Rakau,
motueka, Waimea), drożdże (US-05)
Dostępne w bezzwrotnych, brązowych butelkach o pojemności 330 ml, zamkniętych gołym czarnym kapslem.
Wersja Southern Pacific Amber Ale debiutowało w pierwszej połowie stycznia 2016 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Stacher93