Imperial stout uwarzony przez amerykański browar Weyerbacher z Easton w stanie Pennsylvania. Do jego warzenia uzyto siedem rodzajów słodu i dwie odmiany chmielu. Posiada bogaty, aksamitny i cudownie złożony smak. Odnaleźć można zarówno nuty palone, owocowe, expresso i czekolady. Weyerbacher Imperial Stout jest umiarkowanie wytrawny na finiszu, doskonały na chłodniejsze, zimowe wieczory.
Dodał:
Gogo - 2015-10-05 10:45:09
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gogo
Aromat delikatny, kawowy z nutami słodów palonych. Nic więcej w zasadzie nie czuć, po przelaniu do szkła czuć troszeczkę alkohol.
Barwa idealnie czarna, nieprzejrzysta, bardzo ładna.
Piana drobnopęcherzykowa, wysoka, średnio trwała, bardzo ładna i na pewno lepsza niż w Too Cream Stout z browaru Dark Horse.
W smaku perfekcyjnie aksamitne, rewelacyjne zjawisko. Odczuwa się jak smak delikatnie pokrywa całą jamę ustną. Wysycenie niskie, odpowiednie. Czuć oczywiście intensywne słody palone i kawę, goryczka niska i bardzo przyjemna. Alkohol bardzo dobrze zamaskowany, ale mógłby być lepiej.
Bardzo dobre piwo które polecam każdemu geek'owi tego stylu.