Wawelskie Piwo Pszeniczne
Wawelskie Piwo Pszeniczne
Wawelskie Piwo Pszeniczne
% alk. 4.9
Blg 12.8
5904730014489addbarcode

Naturalnie mętne piwo pszeniczne, górnej fermentacji, pasteryzowane.

Składniki: woda, słód pszeniczny, słód pilzneński, słód monachijski, słód karmelowy, chmiel, drożdże.
Wyprodukowane przez Browary Regionalne Wąsosz dla Barbakan Beer.
Dodał: Shinodin - 2016-04-06 22:43:04

oceny Oceny

Użytkownicy 6,33 / ilość: 15
Goście 6,6 / ilość: 5
średnia 6,4/10 / ilość: 20

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2018-09-02 18:31:47
Straszne pomyje.
awatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar

2018-08-19 17:45:35
Potwierdzam aktualną móc 5,5 v. przy tym samym ekstrakcie. Dobry pszeniczniak z bananem, ale małą ilością goździka. Nie jest tanie i jak koledzy niżej posali lepiej sięgnąć po niemiecką klasykę.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Gulek
starstarstarstarstar

2018-07-28 19:17:40
Obecnie 5.5%. Dobry pszeniczniak aczkolwiek piłem lepsze. Solidne piwo, bez wad ale nic więcej. Zgadzam się z przedmówcą w tej cenie lepszy Paulaner. Piwo do wypicia i zapomnienia jednak za jego solidność daje 7 / 10.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar

2018-07-19 22:55:57
Barwa zmętniona złota , piana taka sobie , powinna być większa i trwalsza w tym stylu , jest lacing ale szału nie robi. W aromacie głównie banan , mało goździka i drożdże których prawie nie ma. W smaku team banan , może być , niczym nie zaskakuje , niczym nie urzeka , solidne piwo pszeniczne , - za słód karmelowy. Aktualnie piwo ma 5,5 % Warka 30.06.19. Solidny weizen za 5 zł w Kauflandzie , lepiej kupić Paulanera wg mnie , gdyby było za 3 zł to by był sztos. Ogólnie może być :)
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 6 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010