Duma każdego browaru warzącego klasyczne piwa dolnej fermentacji. Rasowy lager warzony wyłącznie ze słodu jęczmiennego i karmelowego, chmielu Marynka, drożdży oraz krystalicznie czystej wody z własnego ujęcia browaru.
Piwo tworzone bez użycia przemysłowych metod obniżania wydatków na produkcję kosztem jakości piwa takich jak używanie cukru zamiast słodu. Naturalnie, nie poddawane procesowi przemysłowej fermentacji.
Piwo dolnej fermentacji.
Skład: Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy, Chmiele: Lunga, Marynka, Drożdze: Saflager W34.
Wyprodukowane przez Browary Regionalne Wąsosz dla Barbakan Beer (obecnie Lajkonik Alkohole).
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gulek
Gandalfino
Aromat słodowy. Odrobinę kwaśny.
Czysty profil. Z prawie pilsową goryczką.
Niezły lacing.
Nawet udany lager. Jednak słód karmelowy wnosi odrobinę słodyczy. Za czym nie przepadam.
MaciejZG
DoscGosc
dobrze zbilansowane
dla zwolenników piwa bardziej słodowego niż goryczkowego