Jeśli masz możliwość, podaj kod kreskowy piwa. Będzie on w przyszłości wykorzystywany w aplikacji pozwalającej wyszukać piwo w naszej bazie na podstawie zeskanowanego kodu.
Biała piana średnio-opadająca. Niezbyt trwała. Barwa żółta - zmętniona. Aromat to głównie banan oraz pszenica. W smaku jest słodkawe, delikatne przez co również mało wysycone. Głównie banan, pszenica na dalszym planie gdzieś może chmiel. P.S. - Otoczka wizualna na plus jak i kapsel od producenta. Wysycenie niskie. Warka do: 08.11.2017r.
Kolor słomka, piana ładna, ale nietrwała. Zapach dominuje ziemistość, pieprzność, później banan i drożdże, goździka ani śladu, jest bardziej bawarsko, ale szału nie ma. Smak: No jest znacznie lepiej, piwo przede wszystkim ma teksturę weizena, czyli jest delikatnie puszyste, to nawet wręcz mączne, jest wyraźny banan, ale i odrobina gumy balonowej i cytryny, lekko chlebowe, odrobinę drożdżowe, tej pieprzności w smaku już nie ma, jest trochę ziemistości. Jest lepiej, ale szału nie ma żadnego. Każdy Weizen niemiecki jest lepszy, to taki przeciętny lekki pszeniczniak na lato i to raczej słodkawy. Bez szału. Piwo bardzo nisko nasycone, gdyby nie było wodniakiem to byłyby mdłe. Końcówką to piwo nadrabia, jak wpada osad drożdżowy coś się zaczyna dziać, ale to ciągle nie są wyżyny, ono po prostu zrównuje się (tą końcówką [sic!]) z byle Pszeniczniakiem z jakiegoś regionalnego.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
jover
BRYNIU
P.S. - Otoczka wizualna na plus jak i kapsel od producenta.
Wysycenie niskie.
Warka do: 08.11.2017r.
nietzsche
Zapach dominuje ziemistość, pieprzność, później banan i drożdże, goździka ani śladu, jest bardziej bawarsko, ale szału nie ma.
Smak: No jest znacznie lepiej, piwo przede wszystkim ma teksturę weizena, czyli jest delikatnie puszyste, to nawet wręcz mączne, jest wyraźny banan, ale i odrobina gumy balonowej i cytryny, lekko chlebowe, odrobinę drożdżowe, tej pieprzności w smaku już nie ma, jest trochę ziemistości. Jest lepiej, ale szału nie ma żadnego. Każdy Weizen niemiecki jest lepszy, to taki przeciętny lekki pszeniczniak na lato i to raczej słodkawy. Bez szału. Piwo bardzo nisko nasycone, gdyby nie było wodniakiem to byłyby mdłe. Końcówką to piwo nadrabia, jak wpada osad drożdżowy coś się zaczyna dziać, ale to ciągle nie są wyżyny, ono po prostu zrównuje się (tą końcówką [sic!]) z byle Pszeniczniakiem z jakiegoś regionalnego.