Warsztat Piwowarski RISzard II
Warsztat Piwowarski RISzard II
Warsztat Piwowarski RISzard II
% alk. 7.5
Blg 19.0
brak koduaddbarcode

RIS z malinami (grysem) ok. 10%.
Słody: pilzneński, wiedeński, karmelowy, czekoladowy, barwiący. Chmiele polskie. Dodatki: grys malinowy.
Dodał: Marianek - 2018-06-25 16:10:17

oceny Oceny

Użytkownicy 6,67 / ilość: 3
Goście 8 / ilość: 2
średnia 7,2/10 / ilość: 5

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2018-10-14 07:13:23
Smoliście czarne, nieprzezroczyste. Bez piany. Tylko rachityczna obrączka.
W aromacie dominują maliny. Takie świeże, prosto z krzaka. Bardzo naturalny zapach. Gdzieś w tle kawa i czekolada.
Jest gęstość, gładkość. Maliny moc. Jednak odrobinę wodniste. Słodyczy prawie nie ma. Z malin kwasek. Czekolada z aromatu nie objawia się smakiem (no może ociupinkę). Z kawy też kwasek. Do tego daleko w tle trochę paloności i jakaś tam goryczka. Zaskakujący ten brak słodyczy, zaskakująca ta dominacja kwaskowości. Ale największy zawód to ta wodnistość, brak ciała. To nie jest złe piwo, tylko czy ten stout zasługuje na miano imperialnego?
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2018-05-26 19:49:52
Ekstrakt 19,5%. Alkohol 7,5%. Słody: pilzneński, wiedeński, karmelowy, czekoladowy, barwiący. Chmiele polskie. Dodatki: grys malinowy.
Oko: niemal czarne z rubinowymi przebłyskami.
Nos: malinowy, bardzo ładny aromat, kojarzący się z jogurtem malinowym. Piwo zdominowane przez maliny, na drugim po ogrzaniu wychodzi kawa.
Smak: Jak na 19,5% ekstr. nie jest wodniste. sporo malin, ale dają także kwaskowość (kojarzą się z malinami po pierwszych przymrozkach), bardzo przyjemną, podobna jak w jogurcie owocowym. Do tego trochę kawy, czekolady, karmelu. Trochę brakuje palności i zdecydowanie ciała.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 7, zapach: 9, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010