Warsztat Piwowarski Nut A Sol
Warsztat Piwowarski Nut A Sol
Warsztat Piwowarski Nut A Sol
% alk. 4.8
Blg 12.1
5906874988329addbarcode

Uwarzone przez Warsztat Piwowarski.
Piwo w stylu Peanutbutter Salty Stout.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, wiedeński, karmelowy, czekoladowy, barwiący), prażone orzeszki ziemne, chmiel, sól morska, drożdże.
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-23 08:58:21

oceny Oceny

Użytkownicy 6,33 / ilość: 3
Goście 9 / ilość: 1
średnia 7/10 / ilość: 4

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar

2019-02-15 14:06:51
Barwa czarna , z dołu delikatny przebłysk światła. Piana beżowa , głównie drobno i średnio oczkowa. Jest trwała i zostawia super lacing. W aromacie ciekawie choć spodziewałem się więcej dodatków w tym piwie. Na granicy autosugestii czuć te orzeszki. Ale wg mnie za mało niestety choć kawa i czekolada jak najbardziej jest. Ale ocenę za aromat trzeba odjąć niestety.W smaku piwo gładkie , mało nagazowane. Niska goryczka , ładnie czuć kawę , czekoladę , na drugim planie delikatnie wyczuwalna sól. Orzeszki i masło orzechowe są bardzo mało wyczuwalne wg mnie , ale jest taki specyficzny posmak , trochę tłustawy bym powiedział. Mogło by mieć więcej ciała to piwo. Ogólnie niby czuć te dodatki ale tak szczerze to sam już nie wiem. Ogólnie piwo jest dobre , choć niestety muszę dać 6 na 10 bo za mało tego jest. Warka do 20.05.2019
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 9 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2019-01-01 18:37:51
Czarne jak asfalt. Piana typowo stoutowa.
W aromacie czekolada i kawa. Orzeszków nie czuję.
Wysycenie niskie. Gładkie. Wrażenie tłustości z równoczesnym smakiem orzeszków. Słonawy posmak. Do tego kawa
i odrobina czekolady. Do tego paloność. Nie za wysoka. Taka w sam raz. Współgra to z orzeszkami, przecież są prażone. Piwo prawie idealne. Deserowe i nie za słodkie. Nawet lekko słone. Przeszkadza mi tylko taki troszkę nieprzyjemny posmak przywodzący na myśl skórkę ze źle obranego orzeszka. Gdyby to wyeliminować ? byłby sztosik.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010