Piwo uwarzone przez browar Warsztat Piwowarski z Wrocławia.
Ciemny jak noc, krzepiący jak czarna kawa.
Mimo lekko czekoladowego aromatu stout nie jest słodki.
Ton nadają tu ciemne słody: czekoladowy i barwiący.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane
Składniki: woda, słody (Pilzneński, Wiedeński, Karmelowy 150, Barwiący, Czekoladowy 400), chmiel (Marynka), drożdże
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Aromat kawy, czekolady, wiśni. I taki zapach charakterystyczny dla ciemnego piwa.
Niby wodniste, ale bogate. Przede wszystkim nie jest słodki. Jest kawa, jest czekolada. Palone i nisko nagazowane. Nuty słodowo zbożowe też wyczuwalne. Kawowy kwasek. No i umiarkowanie goryczkowy finisz. Bogaty we wrażenia ten stout. Może ciut więcej ciała by się zdało. Albo szczypta słodu torfowego.
Dlaczego ciemne piwa słabo się sprzedają? Wbrew pozorom, optymalnie schłodzone, to jest właśnie piwo na lato.
kghyt