![]() | PiwowarWWA![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uwarzyłem niejedno piwo więc wiem jak powinno smakować. Obce posmaki, skwaśniałe lub zasłodzone brzeczki w celu zmylenia ludziom fatalnego smaku i fatalnej jakości piwa to codzienność jaką browary serwują mieszkańcom polski. Skład piwa: woda,słód jęczmienny,chmiel,drożdże browarnicze widnieją znacznie częściej na piwie, które piję, niż te z napisem "zawiera słód jęczmienny". Na co powinno się zwracać uwagę przede wszystkim w piwie? No więc na świeży zapach i smak. Piwo nie może mieć posmaku ziemi, powinno mieć intensywny zapach taki że po otwarciu wyraźnie czuć jego zapach a nie smród oraz powinno być dość gęste, gęstrze nieco od wody bo jeżeli jest wodniste to jest oszukane .... Właściwości medyczne -piwa: stymuluje funkcje żołądka, ułatwiając procesy trawienne; -stymuluje pracę wątroby i zapobiega marskości; -poprawia apetyt; -dostarcza cennych kalorii; -orzeźwia i odświeża; -ma właściwości pobudzające i uspokajające; -pomaga w zaburzeniach gastrycznych; -zapobiega gruźlicy; -korzystnie wpływa na pracę nerek; -rekompensuje utratę wody i soli mineralnych po dużym wysiłku; -łagodzi nerwobóle; zawiera -białka i aminokwasy (metionina, lizyna, walina, fenyloanilina) -składniki mineralne: żelazo, fosfor, wapń, potas i magnez; -witaminy: B, E, A, C, PP; -proteiny ,z tym , że PIWA ze sklepu NIE ZAWSZE SĄ PIWAMI! Chyba że są niepasteryzowane i/lub niefiltrowane z zawartością tylko naturalnych składników: wody, słodu/ów i chmieli: goryczkowych i aromatycznych i czasem naturalnych dodatków takich jak np. piołun, skórka gorzkiej pomarańczy, kolendra, soki owocowe, miód, surowce niesłodowane .TYLE>: )PIWO JEST PYSZNE!!! Jeszcze taka ciekawostka o tym jakie są gatunki piw: http://piwarium.pl/poster . Użyto funkcji indywidualnego poparcia, gdyż względy pozycjonowania produktów typu"piwa", zakończono jedynie w czasach syntetycznych spekulacji, w automatyczno- biologicznych stronach "znikąd". Estetyka produktów typu "piwa", od stron opakowań, to zasugerowana wartość "biedy i nędzy", splątywane patologicznym, ukrywanym prohibicyjnym wstrętem ustawodawców i rządzących regulacjami co do poprawnych , wielce oferujących bogactw " bezpiecznej i protokooperacyjnej pracy dla alkoholu"- do postaci czynności spożycia piw przez cywilizacje!!! |

(59)

(395)

(0)

(61)

(5)

(629)
dodane piwa:
wystawione oceny:
Piwa oczekujące na ocenę:
Napisane komentarze:
o Primátor Double 24°
Duszności i mało nie wywołany udar! Naprawde nie tak fermentuje się piwo. Paloność z sadzą i cukrówa na chmieliźnie a nie chmielu. Składnik wody uglebowany rafineryjnie i cukrowo i wypaleniście, nagazowanie wysokie ale nie układa się dobrze i przytłacza procesy. Produkt toksyczny X.
o Tenczynek Marakuja
Nie za smaczne, ale marakuja taka jest, drugiego nie wypije po pierwszym, gdyż piwo jest za słodkie z nie piwnym posmakiem albo to stare lagerowe. Jest tylko o średniej świeżości. Smak jest odrzucający i trudny przez co ocena jest niska.
o Kormoran Złoty
Pełne, karmelowe, słodkie i w pół wytrawne przechodzące w goryczkę i nutę kwaśną- zwieńczenie słodowe i kwiatowe- coś pomiędzy bockiem a marcowym ale nie jest o konkretnym smaku bardziej jest aromatyczne i tylko...Może również cukrowe.
o Miłosław Chmielowy Lager
Smakuje jak APA. W smaku faktycznie oprócz chmielowo pustego akcentu, nic nie gra solidnego akordu ale jak na Browar Fortunę da się wypić, lecz jednak nie jest to pozycja z którą chciało by się zaswoić .
o Gościszewo Pestka w Piwie
Jak kwas to pestka z Gościszewa, wyraźnie wiśniowy i czysty profil bakteryjny.
Duszności i mało nie wywołany udar! Naprawde nie tak fermentuje się piwo. Paloność z sadzą i cukrówa na chmieliźnie a nie chmielu. Składnik wody uglebowany rafineryjnie i cukrowo i wypaleniście, nagazowanie wysokie ale nie układa się dobrze i przytłacza procesy. Produkt toksyczny X.
o Tenczynek Marakuja
Nie za smaczne, ale marakuja taka jest, drugiego nie wypije po pierwszym, gdyż piwo jest za słodkie z nie piwnym posmakiem albo to stare lagerowe. Jest tylko o średniej świeżości. Smak jest odrzucający i trudny przez co ocena jest niska.
o Kormoran Złoty
Pełne, karmelowe, słodkie i w pół wytrawne przechodzące w goryczkę i nutę kwaśną- zwieńczenie słodowe i kwiatowe- coś pomiędzy bockiem a marcowym ale nie jest o konkretnym smaku bardziej jest aromatyczne i tylko...Może również cukrowe.
o Miłosław Chmielowy Lager
Smakuje jak APA. W smaku faktycznie oprócz chmielowo pustego akcentu, nic nie gra solidnego akordu ale jak na Browar Fortunę da się wypić, lecz jednak nie jest to pozycja z którą chciało by się zaswoić .
o Gościszewo Pestka w Piwie
Jak kwas to pestka z Gościszewa, wyraźnie wiśniowy i czysty profil bakteryjny.
Świetna kolejna Hazy Ipka od PINTY. Ma to coś w sobie