David_Haye | |
(110)
(1103)
(0)
(7)
(4)
(1105)
dodane piwa:
wystawione oceny:
Piwa oczekujące na ocenę:
Napisane komentarze:
o Trzech Kumpli Full Nelson
W aromacie cytrusy i wino. Białe wino oczywiście. Jest soczyście. Piana bardzo niska i drobna. Żółte, soczyste, hazy, no soczkowe. W szkle agrest i pomarańcze. Wysycenie średnie, w stronę wysokiego. Ciałe fajne, ale nie zrobiło wow. Gładkie, soczkowe, to wiadomo przecież. Pamiętam jak piłem to piwo pierwszy raz to miałem posmak kukurydziany. Teraz jego nie mam. W smaku trochę cytrusy, trochę białe owoce. Nie są to jakieś wysublimowane smaki. Piwo dość wytrawne. Rzuca się tutaj wysoka goryczka. Taka ziołowa i solidnie zalegająca. Piwo odbieram trochę lepiej niż poprzednim razem. Jednak dalej mnie nie zachwyca.
o Pinta Simply The Best West Coast IPA
Czuć charakterystycznie grejpfruty. Takie albedo. Lekka nuta kwiatowa. Piana średnio obfita, drobna. Piwo jasne, żółto-złociste, klarowne. W szkle podobnie, czyli grejpfrutowo i kwiatowo. No jest przyjemnie. Wysycenie dość wysokie. Po kilku łykach już mi się odbija. Fajne ciało. Jest bardzo gładkie. W składzie jest informacja o użytych płatkach i co ciekawe to płatki ryżowe! Bardzo wyraźne albedo. Jest też nuta bardziej cytrusowa. Jest wytrawne, ale ma delikatną pełnię. Przyjemne piwo. Nuta kwiatowa jest, ale bardzo delikatna. Goryczka konkret, krótka i albedo. Jest taka lekka oleistość, ja to lubię w West Coastach. Smakuje mi. Jest godne polecenia.
o Nepomucen & Funky Fluid Quadrupel – Classic with a Twist
Bardzo słodowo. Nuty tostowe i skórki chleba. Z masy tych dodatków czuć rodzynki i wanilię. Figi i daktyle jak myślę mają podobny zapach. Trochę czuć tutaj alkohol. Piana niska, drobna. Ciemnomiedziane, klarowne, choć z farfoclami. W szkle pachnie jak destylat. Mało belgijsko w aromacie, bardziej Barley Wine. Wysycenie niskie, wręcz bardzo niskie. Mega ciało. Piwo jest gęste, takie likierowate. Piwo smakuje jak wino. Mam na myśli jego charakter. Piwo jest niesamowicie słodowe. Ta słodowość daje mocny karmel i taką przypieczoną skórkę od chleba. Z dodatków najmocniej czuć daktyle. Nie czuje zestu z pomarańczy, a szkoda. Alkohol bardzo wyraźnie wyczuwalny, od pierwszego łyka. Jest wyklejająco. Piwo smakuje jak Barley Wine, a nie Quadrupel. Nie czuć drożdży belgijskich. Piwo smaczne, potężne, ale liczyłem, że dodatki jednak lepiej zagrają, mocne 7.
o Funky Fluid & White Whale Birthday Barrel
Mocno cynamon jest wyczuwalny. Beczka po Bourbonie również jest. Jest czekoladowo. Piwo bez piany. Czarne, niemal nieprzejrzyste. W szkle aromat lepszy. Połączenie cynamonu z Bourbonem fenomenalne. No bez gazu. Ciało super. Gęste. Mega czekoladowość. Cynamon bardzo fajnie jest oddany. Deser w płynie. Mega słodkie.Piwo według mnie podchodzi pod Pastry Stout. Lekka kawa. W tle mamy nuty palone. Piwo bardzo smaczne. Beczka jest oczywiście, ale jednak na drugim planie. Goryczka niska, krótka i palona. Jest alkohol wyczuwalny, ale dodaje likierowatości piwu. Typowo degustacyjne. Smaczne to piwo.
o Zakładowy Falstart Weekendu
Bardzo cytrusowo. Jest soczyście. Pomarańcze, mandarynki. Piana niska, drobnopęcherzykowa. Barwa żółta, soczyste, soczkowe, hazy. W szkle jeszcze więcej czerwonych pomarańczy. Jest bardzo cytrusowo w aromacie. Wysycenie średnie. Ciało dobre. Jest gładkie. Owocowość toco w aromacie. Mase czerwonych pomarańczy i nuta mandarynek. Bardzo soczkowe. Nie jest tak soczyste jak w aromacie. Czuć ciężar tego piwa. Ta owocowość jest taka dojrzała. Alkohol delikatnie wyczuwalny. Czuć, że to piwo jest miękkie od słodu pszenicznego. Jest wyraźnie słodkie. Goryczka niska, jest lekkie albedo. Piwo fajne, choć trochę za ciężkie.Jednak pije je z przyjemnością.
W aromacie cytrusy i wino. Białe wino oczywiście. Jest soczyście. Piana bardzo niska i drobna. Żółte, soczyste, hazy, no soczkowe. W szkle agrest i pomarańcze. Wysycenie średnie, w stronę wysokiego. Ciałe fajne, ale nie zrobiło wow. Gładkie, soczkowe, to wiadomo przecież. Pamiętam jak piłem to piwo pierwszy raz to miałem posmak kukurydziany. Teraz jego nie mam. W smaku trochę cytrusy, trochę białe owoce. Nie są to jakieś wysublimowane smaki. Piwo dość wytrawne. Rzuca się tutaj wysoka goryczka. Taka ziołowa i solidnie zalegająca. Piwo odbieram trochę lepiej niż poprzednim razem. Jednak dalej mnie nie zachwyca.
o Pinta Simply The Best West Coast IPA
Czuć charakterystycznie grejpfruty. Takie albedo. Lekka nuta kwiatowa. Piana średnio obfita, drobna. Piwo jasne, żółto-złociste, klarowne. W szkle podobnie, czyli grejpfrutowo i kwiatowo. No jest przyjemnie. Wysycenie dość wysokie. Po kilku łykach już mi się odbija. Fajne ciało. Jest bardzo gładkie. W składzie jest informacja o użytych płatkach i co ciekawe to płatki ryżowe! Bardzo wyraźne albedo. Jest też nuta bardziej cytrusowa. Jest wytrawne, ale ma delikatną pełnię. Przyjemne piwo. Nuta kwiatowa jest, ale bardzo delikatna. Goryczka konkret, krótka i albedo. Jest taka lekka oleistość, ja to lubię w West Coastach. Smakuje mi. Jest godne polecenia.
o Nepomucen & Funky Fluid Quadrupel – Classic with a Twist
Bardzo słodowo. Nuty tostowe i skórki chleba. Z masy tych dodatków czuć rodzynki i wanilię. Figi i daktyle jak myślę mają podobny zapach. Trochę czuć tutaj alkohol. Piana niska, drobna. Ciemnomiedziane, klarowne, choć z farfoclami. W szkle pachnie jak destylat. Mało belgijsko w aromacie, bardziej Barley Wine. Wysycenie niskie, wręcz bardzo niskie. Mega ciało. Piwo jest gęste, takie likierowate. Piwo smakuje jak wino. Mam na myśli jego charakter. Piwo jest niesamowicie słodowe. Ta słodowość daje mocny karmel i taką przypieczoną skórkę od chleba. Z dodatków najmocniej czuć daktyle. Nie czuje zestu z pomarańczy, a szkoda. Alkohol bardzo wyraźnie wyczuwalny, od pierwszego łyka. Jest wyklejająco. Piwo smakuje jak Barley Wine, a nie Quadrupel. Nie czuć drożdży belgijskich. Piwo smaczne, potężne, ale liczyłem, że dodatki jednak lepiej zagrają, mocne 7.
o Funky Fluid & White Whale Birthday Barrel
Mocno cynamon jest wyczuwalny. Beczka po Bourbonie również jest. Jest czekoladowo. Piwo bez piany. Czarne, niemal nieprzejrzyste. W szkle aromat lepszy. Połączenie cynamonu z Bourbonem fenomenalne. No bez gazu. Ciało super. Gęste. Mega czekoladowość. Cynamon bardzo fajnie jest oddany. Deser w płynie. Mega słodkie.Piwo według mnie podchodzi pod Pastry Stout. Lekka kawa. W tle mamy nuty palone. Piwo bardzo smaczne. Beczka jest oczywiście, ale jednak na drugim planie. Goryczka niska, krótka i palona. Jest alkohol wyczuwalny, ale dodaje likierowatości piwu. Typowo degustacyjne. Smaczne to piwo.
o Zakładowy Falstart Weekendu
Bardzo cytrusowo. Jest soczyście. Pomarańcze, mandarynki. Piana niska, drobnopęcherzykowa. Barwa żółta, soczyste, soczkowe, hazy. W szkle jeszcze więcej czerwonych pomarańczy. Jest bardzo cytrusowo w aromacie. Wysycenie średnie. Ciało dobre. Jest gładkie. Owocowość toco w aromacie. Mase czerwonych pomarańczy i nuta mandarynek. Bardzo soczkowe. Nie jest tak soczyste jak w aromacie. Czuć ciężar tego piwa. Ta owocowość jest taka dojrzała. Alkohol delikatnie wyczuwalny. Czuć, że to piwo jest miękkie od słodu pszenicznego. Jest wyraźnie słodkie. Goryczka niska, jest lekkie albedo. Piwo fajne, choć trochę za ciężkie.Jednak pije je z przyjemnością.
Jedno z najgorszych piw jakie pilem