Piwo o bogatym bukiecie, złożonym z owocowych i przyprawowych nut. Dzięki unikalnej recepturze dominują w nim aromaty dojrzałej pomarańczy, ziół i kwiatów jaśminu dopełnione subtelnymi akcentami pieprzu i kolendry. Lekka słodowość oraz krótka goryczka sprawiają, że piwo jest dobrze zbalansowane i przyjemne do degustacji.
Świetnie pasuje do dań średnio pełnych i lekko pikantnych – makaronów, zapiekanek i pizzy. Deska serów powinna składać się z gatunków dojrzałych i wyrazistych typu cheddar, gorgonzola, a także wszelakiego rodzaju serów kozich.
Na słodko świetnie komponuje się z sernikiem z owocami, sękaczem, słodkimi naleśnikami, goframi i innymi łakociami o podobnej teksturze i smaku.
Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, ziarna kolendry, ziarna czarnego pieprzu, drożdże.
Dodał:
Kindi - 2022-10-23 18:13:49
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość