Piwo Tucher Helles Hefe Weizen jest tradycyjnym piwem górnej fermentacji przygotowywanym z bawarskich drożdży. Warzy się je na podstawie receptury, przekazywanej od czasów byłego królewskiego bawarskiego browaru, piwa pszenicznego w Norymberdze. Specjalność browaru z uwydatnionym posmakiem piwa pszennego i wysoką zawartością witamin z grupy B. Niepowtarzalne połączenie jasnego słodu pszenicznego i jęczmiennego oraz naturalnego osadu pszenicznego gwarantują orzeźwiający smak piwa pszenicznego z posmakiem drożdży. Naturalna, nie klarowna konsystencja tego gatunku piwa wynika z procesu górnej fermentacji. Musujący, orzeźwiający i świetnie gaszący pragnienie produkt
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
GENzo
Damcio88
Gość
nietzsche
Zapach: w opór goździk, to jednak przy klasycznych Niemiaszkach rzadkość, po goździku jednak nie żaden banan, a raczej pomarańcza
Smak: w smaku delikatne, ale bardzo dobrze ułożone, goździk, banan, tym razem chyba jakaś brzoskwinia, a nie pomarańcza, mączność, świeże ciasto, drożdże, to wszystko w niewielkich, co prawda, ilościach, wyraźny chmiel, jakiś Hallertauer, co w weizenach nie jest częste, delikatna goryczka, ziemisty posmak w finiszu i czerstwy chleb. Naprawdę niezłe i kosztowało jakieś śmieszne pieniądze.