Rueuze to stworzona przez znakomity amerykański browar The Bruery wariacja na temat klasycznych, belgijskich Sour Ale i Gueuze, powstających poprzez mieszanie odpowiednio wyselekcjonowanych beczek piwa na różnym etapie starzenia. Piwowarzy The Bruery podeszli do sprawy niczym master blenderzy w najlepszych destylarniach Whisky. Starannie wyselekcjonowali i połączyli piwa z kilkunastu różnych beczek z kwaśnym Blonde Ale z kolekcji The Bruery, zarówno kilkumiesięczne, jak i kilkuletnie, tworząc dokładnie takie piwo, jakie sobie wymarzyli. Bardzo złożone, kwaśne i wytrawne piwo, pełne nut siana, moreli, oliwek, sosu winegret, z cudownym, lekko taninowym finiszem. Wielkie piwo.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny