Uwarzone przez Browar Tarnobrzeg.
Piwo, które trzymasz w rękach, jest efektem reaktywacji produkcji piwa w budynku starego browaru tarnobrzeskiego, którego powstanie datowane jest na 1860 rok. Działalność produkcyjna w browarze została zakończona w 1979 roku, aby po 40 latach uśpienia załoga Browaru Tarnobrzeg mogła przywrócić temu miejscu dawny blask, mając na uwadze lokalne tradycje piwowarskie i pasję do warzenia prawdziwego i dobrego piwa.
Piwo górnej fermentacji, doprawione amerykańskimi odmianami chmielu. Aromat cytrusowy, wyraźna goryczka. Amerykańska odpowiedź na angielskie IPA.
Najlepsze piwo w Polsce w 2019 roku w kategorii East Coast IPA (Konkurs Piw Rzemieślniczych).
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kiszkor2
edd665
TomAS
Krwawy