Piwo w stylu Flanders Red Ale uwarzone przez poznański Browar Szałpiw. Leżakowane przez dwanaście miesięcy w beczkach po Bordeaux. Pite z beczki w krakowskim Tap House. Piwo nalewa się z drobniutką pianą, której nie powstydziłaby się żadna pompa. Później będzie ona artystycznie zdobić szkło. W aromacie, bez żadnego zaskoczenia - kwaskowatość, dzikość, czerwone owoce (wiśnie, czereśnie, maliny). Smak dominuje, mimo wszystko jednak średnio intensywna kwaśność. Posmaki winne są jak najbardziej obecne. Piwo jest wysycone dość wysoko.
Dodał:
Esteban - 2015-02-05 08:41:19
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Sykcio
Wygląd: Barwa czarna, nieprzejrzyste. Piana biała, średnio obfita oraz trwała.
Smak: W smaku kwaśna śliwka i porzeczka współgrająca z tostowością i czekoladą.
Goryczka: Brak goryczki.
Odczucie w ustach: Średnia pełnia oraz nasycenie. Ściągające.
Podsumowanie: Świetne, kompleksowe i interesujące dzikie piwo. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą komponują.
Gogo