Najmocniejsze i najgęstsze piwo Browaru Stu Mostów. Czarne, nieprzejrzyste, warzone z największą ilością ciemnych i palonych słodów. Wypełnione po brzegi aromatami czekoladowymi, kawowymi i karmelowymi. Z czasem zyskuje nuty ciemnych suszonych owoców i pumpernikla. To intensywne piwo wzbogaciliśmy poprzez leżakowanie w beczkach po Bourbonie Woodford Reserve, które nadało aromatów wanilii, kosa, przypraw oraz rzecz jasna – amerykańskiej whiskey. To pierwszy w Polsce nasycany azotem Imperialny Stout – z piękną pianą i niepowtarzalną teksturą, niesamowicie esencjonalne i wybitnie degustacyjne.
Składniki:
Słody: pilzneński, monachijski II, pszeniczny czekoladowy, karmelowy 150 EBC, jęczmień palony, barwiący.
Chmiel:Goryczkowy: Hallertau Magnum (DE), Aromatyczny: Tettnanger (DE).
Drożdże: Danstar Nottingham.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche