To kolejna już nasza odsłona stylu DIPA w niezwykle aromatycznej wersji DDH. Tym razem jest jeszcze bardziej soczysta i intensywna w smaku – wszystko za sprawą użytych w procesie produkcyjnym chmieli: El Dorado i Citra, które nadały piwu unikalnego, tropikalnego charakteru!
Składniki:
Słody: słody jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiel, drożdże
Chmiel: aromatyczny Mosaic (US)
Pierwsze chmielenie na zimno: Citra, El Dorado (US)
Drugie chmielenie na zimno: El Dorado, Citra, (US)
Drożdże: WLP095 Burlington Ale Yeast
Wygląd: jasnożółte, zamglone
Aromaty: grapefruita, limonki, ananasa, mango, gruszki i owoców pestkowych!
Odczucie w ustach:
1 – pełny, gładki
2 – cytrusowy, słodkawy, tropikalny
3 – lekko goryczkowy (jak na DIPA)
Temperatura serwowania: 12–15⁰C
Szkło: IPA glass, sensoric, sniffter
Foodpairing:
Dania: Kanapka z grillowanymi krewetkami, awokado oraz majonezem chipotle, Grillowany burger halumi z chmimiczuri i ananasem
Ser: Cheddar, Manchego
Deser: kwaśny sorbet malinowy z bazylią
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
ekoman69