Stu Mostów: Beach, please!
Stu Mostów: Beach, please!
Stu Mostów: Beach, please!
% alk. 9.5
Blg 25.0
brak koduaddbarcode

Jeśli porter bałtycki bywa nazywany polskim czarnym złotem, nasz Baltic Porter Coffee and Cocoa należy zakwalifikować do sztabek zdecydowanie większego kalibru. Wersja mocniejsza (9,5 %), oparta na solidnej, pełnej bazie słodowej, o czystym profilu dolnej fermentacji. Aromaty: karmelowy, chlebowy, ale przede wszystkim kawowy i kakaowy/czekoladowy. Te dwa ostatnie zawdzięcza świeżo palonej kawie (Gwatemala) i skruszonym ziarnom kakaowca z regionu Satipo w Peru. Ideą przyświecającą nam podczas warzenia było zbliżenie się do mokki tak bardzo, jak to tylko możliwe – i wygląda na to, że się udało. Zapraszamy na deser.
Dodał: Purple_Pimp - 2022-08-03 19:35:03

oceny Oceny

Użytkownicy 8,5 / ilość: 2
Goście 0 / ilość: 0
średnia8,5 / ilość: 2

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gandalfino
starstarstarstarstar

2022-11-19 05:52:31
Brunatne, bez prześwitów. Spora, brązowa piana. Trochę średnich oczek. Strzela i powoli zanika. Aromat mocno kawowy. Przebija się odrobina czekolady.
Spore wysycenie. W smaku też rządzi kawa. Jest i alkohol. Rozgrzewa (a za oknem -6). Słodycz, kwaskowość. Czekolada. Deser i kawa w jednym.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 9, zapach: 8, wygląd: 9 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.