Smoked Whisky Stout warzony z dużym udziałem słodu wędzonego dymem z torfu. Ciekawa pozycja zwłaszcza dla wielbicieli dymionych whisky z wyspy Islay.
Składniki: woda; słody: Pilzneński, Whisky, Palony; chmiele: Magnum, Sybilla, Hallertauer Tradition; drożdże: górnej fermentacji S-04.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Chrisrks
nietzsche
Gość
nietzsche
Zapach: zapach niezbyt intensywny, palony, kawowy, ta torfowość minimalna, najbardziej to daje jednak Hallertauerem. Poprawka (po wypiciu połowy), już nawet przyzwoicie daje bandażami.
Smak: nawet dosyć pełne, za to plus, nie ma wad, a Staropolski je lubi mieć, tylko tej torfowości niewiele, piwo nazywa się Whisky Stout a na kontretykiecie nawet Smoked Whisky Stout (inna sprawa, zdecydujcie się), jest palone, kawowe, sporo tu orzechów, jakiś czarny chleb błyśnie, trochę karmelu, odrobina ciemnych owoców, trochę ogniskowe, lekki kwasek, wyraźna chmielowość z Hallertauera idąca w liść jeżyny lub porzeczki. Przyzwoity stout na 7, ale za to, że słodu wędzonego dano w ilościach homeopatycznych to muszę obniżyć.