Piwo ciemne, filtrowane, pasteryzowane, warzone tradycyjną metodą, fermentujące w otwartych kadziach.
Składniki: woda, słody: monachijski, pilzneński, karmelowy ciemny, barwiący; chmiele: magnum, sybilla, hallertauer tradition, saaz żatecki; drożdże dolnej fermentacji.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kiszkor2
edd665
Gość
Elænis
- Barwa: brązowo-rubinowe, klarowne
- Piana: drobno- i średnio-pęcherzykowa, na trzy palce; opada do minimalnego kożuszka, ale pozostawia lacing
- Aromat: wyraźnie słabszy, ale dalej słodowo-chlebowy; może też lekka kawa zbożowa
- Nasycenie: niskie
- Smak: jest słodko - taki wilgotny ciemny chleb na powidłach, lekko kwaskowy, pity z inką
Ocena: 7/10
Bliżej temu piwu do koźlaka niż ciemnego lagera - jest wręcz zapychająco słodkie. Niemniej ma czysty profil, bez żadnych jabłkowych estrów czy innych fiołków z 'ruskiego' szampana.
Team 'cukier jest za mało słodki' będzie zadowolony.