Staropolski Porter Rum
Staropolski Porter Rum
Staropolski Porter Rum

Uwarzone przez Browar Staropolski.
Korzenie Portera Bałtyckiego sięgają Wielkiej Brytanii, a nazwa "porter" wywodzi się od angielskiego słowa "tragarz". To właśnie tragarze byli największymi smakoszami tego piwa, które oprócz wyjątkowego smaku, miało również dobrą cenę. Z czasem stworzono mocniejszą wersję piwa, czyli Stout Porter, który zyskał duże uznanie nie tylko na Wyspach Brytyjskich, ale również w Imperium Rosyjskim.
Porter Rum jest ciemnym piwem dolnej fermentacji. Długo leżakowany, dzięki czemu zyskuje bogaty i głęboki aromat oraz smak obfitujący w nuty palonego słodu, czekolady, kawy, czy cherry. Głębię smaku dopełniamy dodatkiem syropu o smaku rumowym, który nadaje mu wyjątkowego charakteru.
Piwo filtrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy ciemny, karmelowy jasny, barwiący), syrop o smaku rumowym, chmiele (Magnum, Sybilla, Hallertauer Tradition), drożdże dolnej fermentacji.
Dodał: Barcelonismo - 2020-11-01 19:34:04

oceny Oceny

Użytkownicy 5,17 / ilość: 6
Goście 7 / ilość: 1
średnia5,43 / ilość: 7

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar

2021-10-13 23:07:26
Piwo w pięknej starej butelce. Jednak porter jest tutaj mocno stłumiony syropem. Leżakowanie byłoby lepsze lub mniejszy dodatek syropu. Portera prawie nie czuć w obecnym stanie.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 5, zapach: 6, wygląd: 8 )
awatar
DoscGosc
starstarstarstarstar

2021-05-02 21:35:12
wg mnie jak na portera za słodkie
jest coś paloności, ale słodycz przyćmiewa wszystko, do tego rumowy smak też wzmacnia słodycz
myślę, że bez syropu rumowego byłoby o wiele lepiej
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 6, wygląd: 6 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2020-10-22 09:04:10
Dużo lepszy niż wersja wiśniowa aczkolwiek czuć, że to syrop a nie np. beczka po rumie. Aromaty jak lodów z owocami, waniliowych w polewie czekoladowo-wiśniowej. Chyba przesadzono z syropami bo w smaku stało się za mało porterowe
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.