Nasze piwo warzymy metodą tradycyjną, z wykorzystaniem otwartych kadzi fermentacyjnych, używając wyłącznie wody, słodu, szlachetnych odmian chmielu oraz naturalnych drożdży dolnej fermentacji. Dobre piwo potrzebuje czasu aby dojrzeć, nasze dojrzewa przez ponad 30 dni dzięki czemu ma pełny wyjątkowy smak doceniany przez prawdziwych piwoszy.
Barwa klasycznie złota, klarowne. Piana po nalaniu średniej wysokości, biała, tworzy równą i w miarę gęstą czapę, składającą się głównie z niewielkich ziaren. Opada powoli, delikatnie oblepiając szkło. Aromat jest zdominowany przez słodowość i akcenty aromatycznego chmielu, piwo pachnie lekko słodkawo. Przy pierwszym łyku sprawia wrażenie wodnistego, ale później staje się pełniejsze w odbiorze, wyraziście i mocno chmielowe. Goryczka dosyć intensywna, przeplatana ze słodowością i akcentami nieco słodkimi. Wysycenie wysokie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kylo_WR
Arturo
Holsten_SA
szulcpatryk0
Aromat słaby, dość słodowy i butelkowy (jak zwykle w piwach z zielonej butelki). W smaku mocno goryczkowe, ale goryczka ta jest sztuczna. Intensywna butelkowość.
Woltaż 4,5% zwyczajny, niewyczuwalny podczas konsumpcji.
Piwo wcale nie dużo lepsze niż biedronkowy Fasberg.
Cena w łódzkich sklepach: ok. 3,70 zł / butelka 500 ml. Nie warto.