Stara Zajezdnia Kraków Ciemne na Gryczanym Miodzie
Stara Zajezdnia Kraków Ciemne na Gryczanym Miodzie
Stara Zajezdnia Kraków Ciemne na Gryczanym Miodzie
% alk. 5.0
Blg 13.0
brak koduaddbarcode

Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Piwo Ciemne na gryczanym miodzie
Piwo dolnej fermentacji, do produkcji którego użyto słodów takich jak: pilzneński, monachijski, karmelowy oraz palony. Nadają one piwu charaktery- styczną ciemną barwę oraz nuty karmelowo - kawowe. Dodatek miodu gryczanego nadaje piwu wyraźną miodową słodycz, uzupełniona delikatną chmielową goryczką.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Temperatura podawania 5-8 st. C
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-05 07:37:54

oceny Oceny

Użytkownicy 5 / ilość: 1
Goście 0 / ilość: 0
średnia 5/10 / ilość: 1

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010