Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem

Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:26:50

oceny Oceny

Użytkownicy 5 / ilość: 1
Goście 0 / ilość: 0
średnia 5/10 / ilość: 1

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010