Spółdzielczy Norsk Fotturer
Spółdzielczy Norsk Fotturer
Spółdzielczy Norsk Fotturer

Inspiracją do powstania piwa Norsk Fotturer był Kornolfestival, czyli norweski festiwal piw tradycyjnych. Poznaliśmy tam wspaniałych ludzi, którzy pomogli nam stworzyć piwo nawiązujące do tradycyjnego piwowarstwa w Norwegii. Jest to piwo niegotowane, gdzie wykorzystane zostały słody z małej rodzinnej słodowni Norsk Malt. Do fermentacji użyte zostały drożdże Kveik Hornindal, pochodzące z miejscowości, gdzie odbywa się Kornolfestival.

Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, crystal), chmiel: lunga, drożdże: Kveik Hornindal; jałowiec.
Dodał: RivijskiKriek - 2018-04-10 08:08:31

oceny Oceny

Użytkownicy 5,67 / ilość: 3
Goście 7 / ilość: 1
średnia 6/10 / ilość: 4

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
bezi2612
starstarstarstarstar

2018-07-29 16:48:27
Wygląda, pachnie. Ale nie smakuje. Znaczy się pachnie jak ziołowy wermut, smakuje jak ziołowy wermut typu Martini, jest troche zbyt słodkie i jeżeli takowe wyroby występują w Norwegii to im lekko współczuje. Chodzi mi głównie o ich tradycyjne regionalne browary które się od nich wywodzą. Barwa oraz pianka oblepiająca szkło za to jest na plus.
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 5 )
awatar
Kuniszewsky
starstarstarstarstar

2018-04-08 20:00:08
Nie wygląda. Nie pachnie. Ale smakuje.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 8, zapach: 5, wygląd: 5 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010