Piwo to jest warzone według starych, bo aż 500-letnich, tradycyjnych receptur. Nie jest produkowane modną teraz metoda komputerową, lecz z zachowaniem obsługi piwowara a nie informatyka.
Piwo jest niefiltrowane, niepasteryzowane, żywe, bez konserwantów, zawierające witaminy z grupy B, PP, sole mineralne, mikroelementy.
W katowickim i wrocławskim "Spiżu" warzy się obecnie 9 gatunków "Spiżowego" piwa : Jasne Pełne, Miodowe, Mocne, Pszeniczne, Ciemne, Karmelowe, Czekoladowe, Marcowe, AIPA.
Piwo przeznaczone jest do spożycia na miejscu, gdzie wcześniej, na oczach Gości zostało wyprodukowane. Wielbiciele "Spiżowego" piwa mogą jednak w oryginalnych, 2-litrowych butlach, zabrać piwo do domu.
Dodał:
prodwin - 2016-03-30 10:30:13
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Gość