Piwo Plujka w stylu Coffee Oatmeal Milk Stout o niesamowitym aromacie kawy, gorzkiej czekolady oraz o delikatnym wrażeniu kremowej słodkości, uwarzone przez Browar Rzemieślniczy Socho z Sochaczewa.
Premiera piwa odbędzie się 3 marca 2017 roku w warszawskim Qufel Beer Park.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Barbarossa
Zapach z butelki świetny, jak taka mleczna czekolada z dodatkiem kawy, ze szkła już gorzej, mniej intensywnie, bardziej czuć te aromaty laktozowe niż czekoladowe i taki jakby alkohol (?) to piwo prawie procent nie ma, ale coś gryzie.
W smaku jest też bardzo fajnie, słodko, czekoladowo, kawowo, mleczny, palony. Stout zazwyczaj jest wodnisty i z kwaskowym finiszem, tutaj natomiast jest o dziwo całkiem sporo ciała, jest dość słodko, goryczki nie ma, wysycenie jest niskie. Może trochę jest za słodko, może to skojarzać się nawet trochę jaby to było po prostu piwo z dodatkiem mleka i cukru, ale pije się je bardzo gładko i dobrze. Po ocenach nie spodziewałem się niczego specjalnego, wręcz byłem słabo nastawiony do tego piwa, a dostałem chyba najbardziej milkstoutowego milk stouta jakiego piłem. Nie jest to jakiś specjalny sztos, ale spełnia swoją rolę bardzo dobrze.
Przemo
Żonie smakuje \"Najbardziej kawowe piwo jakie piłam\".