W Zakopanem, pod Giewontem,
Mieszka sobie Świstok kątem
Ma kapelusz i ciupagę
Pije piwo na odwagę.
Tradycyjnie warzone piwo pszeniczne, otwarta fermentacja.
Pasteryzowane - niefiltrowane.
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel.
Butelka bezzwrotna o pojemności 500 ml.
Dodał:
Andrys - 2016-04-02 22:33:38
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Lykantrop
Shinodin
Brajan36
Barwa: lekko zmętnione złoto ;
Piana : słaba jak na pszenice trwałość , jednak jakieś tam szczątki jej pozostają , ogólna jej struktura to średniej wielkości oczka ;
Aromat : z butelki: sporo chmielu i trochę słodu pszenicznego ; ze szkła : minimalna woń banana , lekka pszenica i drożdze ;
Smak : takie wodniste pszeniczne , trochę mi przypomina Białoruski Kult , pozory pozostały zachowane oczywiście jednak do prawdziwego pszeniczniaka sporo brakuje
kluczyk