Piwo uwarzone przez restauracyjny browar Słociak ze Sławic koło Opola. Jest to koźlak do którego uwarzenia użyto słodu monachijskiego, karmelowego, polzneńskiego i barwiącego, chmielu Hersbrucker oraz drożdży Saflager W-34/70
Dodał:
Gogo - 2015-10-22 09:32:11
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gogo
Niefajnie zaczęła się moja przygoda z browarem Słociak...
Piwo od samego otwarcia dawało aromat zepsucia, wymiocin. W smaku zepsute, maksymalnie skwaśniałe, jedynie w ciemnej barwie przypominające koźlaka. Czytałem, że to sztandarowe piwo z tego browaru. Ja niestety trafiłem na wadliwą butelkę, chyba jakieś zakażenie się wdało. Nie wiem jakim cudem, ale dopiłem do końca wmawiając sobie że to jakiś kwasior albo kwaśne wino. Może kiedyś się skuszę i spróbuję jeszcze raz mając nadzieję że nie trafię na zepsute.