Pisownia Edel-Weisse i Edelweisse. Weissbier warzony przez Brauerei Leonhard Schübel z bawarskiego Stadtsteinach
Klasyczny weizen, bananowy w smaku, mętny, o barwie słomkowej i z piękną czapą piany.
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
nietzsche
nietzsche
Zapach: Banany, ale takie przejrzałe, brązowe, jakieś jabłko i chyba nuta karmelu.
Smak: Weizen z tych pełniejszych, ale nie zachwyca jakąś paletą smaków, a niektóre niemieckie wodniaki potrafią, nie jest subtelny, a raczej toporny, mączny, bananowy, takie banany na granicy gnicia, jakieś inne swojskie owoce, wysycenie bardzo niskie, przez co jest mulące, ale złe nie jest. Jest tu taka wyraźna nuta spieczonej skórki chleba, która nie każdemu przypadnie w weizenie do gustu. Występuje w posmaku, wraz z nutą maslankową i delikatną, acz zaznaczoną goryczką.