Warzone przez niemiecki Browar Dinkelacker-Schwaben Bräu, mieszczący się w Stuttgarcie. Jest to piwo pszeniczne, niefiltrowane, pasteryzowane. Barwa pomarańczowa, mocno mętna i nieprzejrzysta. Piana biała, obfita i trwała. Zapach mocno cytrusowy, z nutami bananowymi. W smaku lekka wodnistość oraz dość spora goryczka jak na ten gatunek, delikatnie wyczuwalna kwaskowatość oraz drożdże. Wysycenie średnio-niskie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: piwo ma niecałe 2 m-ce od rozlewu (20.07), mocna nuta bananowa, ale banan brązowy, nuta karmelowa (to tłumaczyłoby kolor) i cytrusowa, goździk daleki i stomatologiczny, ładny zapach i intensywny
Smak: Niestety w smaku nie jest tak intensywny jak w zapachu, tu niby wyraźniejszy goździk (i karmel), ale niewiele się dzieje, a największym problemem tego piwa jest niskie wysycenie. Weizen to z reguły lekkie i piwo i jak jest dobrze wysycony to to nie przeszkadza, ale tu tak naprawdę niewiele się dzieje, a przez to marne wysycenie czuję się jakby obcował z zimnym kompotem.
StefekPijakos
Marianek
Nos: aromat z butelki: banan i goździk, dość intensywny. Ze szkła podobnie.
Smak: poprawny hefeweizen: przyjemna słodycz bananowa, kontra kwaskowa oraz finisz przyprawowy (goździki), smak niezbyt intensywny, trochę wodniste.
Jacelinho