Warzone z dobrej wody (oryginalna studnia w Starym Browarze, zatopiona w 1758 r. , Jest nadal w użyciu, z twardą wodą studniową ciągniętą z głębokości 85 stóp); fermentowane w „kwadratach z kamienia Yorkshire”, aby stworzyć niemal nieprzezroczyste, cudownie jedwabiste i gładkie, ale o złożonym, średnim smaku i słodko-gorzkim finiszu.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
luke123
Aromat: Kawa, zbożowość, owsianka, trochę orzecha, kawa inka i w tle tli się jakaś wiśnia i chyba nuta mineralna. 8/10
Smak: Głównie kawa, zbożowość, kawa zbożowa. Trochę bombonierka, czekoladki, jak gorzka czekolada z wiśniami. Trochę śliwka w czekoladzie, może też morele, coś takiego. Goryczka niska, jakby od gorzkiej czekolady, bardziej na finiszu. W ogóle układa się w czekoladowy finisz. Minimalna kawowa kwaskowość. Wysycenie średnio wysokie, mieści się w ramach stylu, ale było przyjemniejsze, gdy nieco się odgazowało. Jest odowsiana pełnia i gładkość. Bardzo pijalne. 9/10
No naprawdę bardzo przyjemny stout. 8+/10
Gandalfino
Kremowe, kwaskowe, dobrze wysycone. Sporo kawy, nutka czekolady. Może trochę za słodkie.
Solidny stout.