Rodenbach (Klassiek) jest mieszanką 3/4 młodego piwa z 1/4 piwa leżakowanego przez dwa lata. Barwa tego piwa to odcienie czerwieni. Jest klarowne, a piana szybko opada i jest nietrwała jednak nie o pianę w tym stylu piwa chodzi. Aromat przypomina zapach śliwki w occie z delikatnymi nutami przyprawowymi, szczyptą cynamonu. Delikatnie przebijacą się octowe aromaty. W smaku piwo jest przyjemnie kwaśne z delikatną słodową podbudową, ma niską pełnie i odrobinę cierpkości dzięki czemu jest niesamowicie rześkie i odświeżające.
Dodał:
Esteban - 2016-01-28 10:32:23
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: kwas, kwaśny kompot, czerwone owoce, powidło, hibiskus, nuta końska i stajenna, nie czuję tu jednak nuty winnej, której szukałbym we flandersie
Smak: Pełnia i kwaśność taka ekonomiczna dosyć. Jest wodniste, zamiast wina raczej octowe smaki, hibiskus, trochę czerwonych owoców, ciutka karmelu, delikatna taniczność od beczki i to, co to piwo naprawdę ratuje, to intensywna dzikość w pierwszym kroku, bo finisz jest wytrawny, octowy. Zapach jednak był zdecydowanie lepszy od smaku.
rewo
Januszek
Ciemna czerwien ze średnią pianka.
Po przelaniu aromat jeszcze bardziej wyostrza się.
W smaku bardziej słodko, taka wisniowa winna slodycz. Kontra z kwasu i lekkiej soli extra wchodzi. Piwo super ułożone. Dobry balans z każdej strony. Extra.
Gość