Rockmill & Bytów Imperial Porter T
Rockmill & Bytów Imperial Porter T
Rockmill & Bytów Imperial Porter T
5905669632898addbarcode
ulubione: 1

Uwarzone w kooperacji przez Browar Rockmill i Bytów Browar Kaszubski.
Imperial Porter T Coffee & Almonds. Baza piwa pozostaje ta sama. Dodatkami jakich użyliśmy tuż przed rozlewem są: specjalnie przygotowana kawa oraz migdały. Całość układa nam się w czekoladowo-kawowy deser z migdałowym aromatem, który idealnie wkomponował się w charakter Imperial Porteru.
[opis producenta, fb]
Dodał: Barcelonismo - 2018-04-04 10:30:44

oceny Oceny

Użytkownicy 7,4 / ilość: 5
Goście 0 / ilość: 0
średnia7,4 / ilość: 5

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2021-06-04 03:30:58
Wygląd: ciemno brunatne, mętne, niewielka piana
Zapach: jak dla mnie to dodano aromatu migdałów, ale to po prostu wyjdzie po pierwszym łyku, aromat jest tak intensywny (i szuczny przy okazji), że niewiele poza nim czuć, no może paloność
Smak:Sztuczny aromat migdałowy ma to do siebie, że jest bardzo intensywny w zapachu, a w smaku nie istnieje i tak jest i tutaj. Spodziewałem się strasznej mizerii, bo taka była cała ta seria. Imperialny porter widniał tylko na etykiecie, w smaku jego imperialności nie czuć. Wodniak, mocno kwaskowy, palony, kawowy, płaski, nijaki. Rockmill za czasów Rokickego i Millera był bardzo słaby w ciemne piwa (obecnie jest słaby w jakiekolwiek piwa, ale to inna historia), wiedziałem, że to będzie dramat, ale kiedyś to trzeba było skończyć.
oceny Oceny użytkownika:
4 ( smak: 4, zapach: 3, wygląd: 6 )
awatar
Shinodin
starstarstarstarstar

2020-03-22 17:52:09
Piana praktycznie żadna, beżowa, drobnoziarnista, dziurawiąca się momentalnie po przelaniu piwa z butelki do szkła i nie pozostająca pod zupełnie żadną postacią, następstwem czego brak lacingu. Barwa ciemniejsza rubinowa wręcz czarna, nieklarowne i nieprzejrzyste, stosunkowo mocno zmętnione. W zapachu nuty palone, przyjemne kawowe oraz czekoladowe klimaty, jest i migdał, który przypomina mi nieco marcepanową woń, orzechy i prażoność, pachnie trochę jak cukierek kukułka. W smaku migdał zdecydowanie dominuje na podniebieniu, jest wyraźny i utrzymuje się przez jakiś czas na kubkach smakowych, dobrej jakości kawa, czekolada deserowa i przyjemny kwaskowy finisz o profilu lekko wiśniowym, jest karmel, sporo paloności mniej prażonych posmaków, gęsta i oleista faktura, dobrze zamaskowany alkohol jedynie delikatnie rozgrzewający przełyk, goryczka adekwatna do stylu marcepan i jaskółka to moje główne skojarzenia, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel niestety zwykły czarny, etykieta w ciemnej kolorystyce, elegancko wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 22.03.2020. Leżakowane prawie 2 lata, degustowane w dzień daty spożycia. Bardzo ułożony porter. Pełny i głęboki w smaku. Ekstrakt z migdałów zdaje egzamin przez co dostajemy kawowo-marcepanowe ciastko z nadzieniem z kukułki. Warto zaznaczyć, że czuć tutaj dobrą jakościowo kawę i ciekawy, przełamujący kwaskowy finisz. Zdecydowanie lepsze od wersji podstawowej i tej z dodatkiem wanilii, tak na 8 z plusem.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 8 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2018-11-11 17:30:21
igdałów. Chmiele bd.
Oko: czerń z refleksami rubinowymi. Piana ciemnobeżowa, gęsta, trwała, zostawia silny ślad na szkle.
Nos: W aromacie sporo olejku migdałowego i typowe dla Batyckiego Porteru nuty: kawa, czekolada, skórka pumpernikla. Trochę za dużo migdałów. Z butelki aromat bardziej zbalansowany.
Smak: W smaku lepiej - silniejsza podstawa słodowa plus posmak migdałów oraz przyjemna kwaskowość na finiszu (wiśnia).
Piwo w ustach gęste, gładkie, wręcz oleiste, niskie wysycenie, jedynie brakuje palonej goryczki na finiszu.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 9, zapach: 8, wygląd: 9 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2018-06-24 05:35:15
Wygląd typowo porterowy. Piana obfitsza niż zazwyczaj. Stabilna, sztywna. Obłapia pasjami szkło.
Aromat obłędny ? kawa i migdały. Dalej trochę czekolady i czerwonych owoców. Marcepan.
W smaku praliny i migdał. Ogólnie słodko. Akcenty amaretto. Posmak kwaskowy ? wiśnia i kawa plus trochę palonej goryczki. Migdał jest łącznikiem pomiędzy fazą słodką i kwaśno ? gorzką, gdzie podświadomie łączymy go z wiśnią, co kojarzy się z efektem pestki. Dużo się dzieje w tym piwie. Można by napisać elaborat. Albo doktorat ;) Dzięki niskiemu wysyceniu jest odczucie gładkości i aksamitu. Oleiste. Alkohol ukryty. Zaskakujący porter. Nietuzinkowy.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.