Warzone przez niemiecki Brauhaus Riedenburger, z miasta Riedenburg. Jest to kolejne, niepasteryzowane i niefiltrowane biopiwo. Wysokiej jakości składniki z ekologicznych upraw zapewniają mu wyjątkowy smak. Informacja z naklejki importera: Prawdziwy rarytas z lekkim muskatowym posmakiem. Z certyfikatem Biolandu. Niepasteryzowane i niefiltrowane.
W składzie: woda, słód jęczmienny chmiel i drożdże.
Barwa piwa ciemnobursztynowa, mocno zmętniona z rubinowymi odcieniami. Piana kremowa, wysoka po nalaniu. O drobnej strukturze, trzyma się dość długo i powoli redukuje się do nieprzerwanej warstwy. Delikatnie ozdabia ścianki. Aromat umiarkowany, skórka od chleba z nutami karmelowymi, do tego delikatny słód i drożdże. W smaku dominuje posmak chlebowy, obecna też subtelna kwaskowość z drożdżami i karmelem. Na finiszu lekka i krótka goryczka chmielowa. Przez dosyć niskie wysycenie i wysokie zmętnienie piwo
wydaje się bardzo aksamitne w smaku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Stacher93