Produkt niemieckiego Brauhaus Riedenburger, z miasta Riedenburg. Jest to jasne, pszeniczne biopiwo, niepasteryzowane i niefiltrowane. Jak informuje importer, jest to typowa pszenica w bawarskim stylu, refermentowana w butelce.
W składzie bez konkretów: woda, słód pszeniczny, jęczmienny, chmiel i drożdże.
Barwa ciemno-złota, zmętniona. Piana biała, po nalaniu wysoka. Tworzą ją drobne pęcherzyki, powoli opada do niskiej warstwy przeciętnie zdobiąc szkło. Aromat raczej lekki, goździki w połączeniu z nutami przypraw, głównie kolendry, plus subtelny akcent pszenicy. W smaku drożdże, następnie delikatna pszenica o lekko kwaskowym wymiarze. Na finiszu owocowa słodkość z minimalną goryczką. Wysycenie średnie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Stacher93